123.595 keer bedankt!

Afgelopen week stuurden aandachtige internetgebruikers maar liefst 123.595 verdachte berichten naar verdacht@safeonweb.be. Dat is 25% meer dan het gemiddelde aantal per week de afgelopen 3 maanden. Dat is goed nieuws, want al deze mensen trapten alvast niet in de val van oplichters.  Dankzij deze meldingen konden wij meer dan 3000 verdachte links laten blokkeren waardoor minder aandachtige mensen die wel op een valse link klikten,  werden afgeleid naar een waarschuwingspagina.

De top 3 van doorgestuurde berichten is alles behalve origineel.  Het zijn berichten met de volgende onderwerpen: “Uw postpakktje wordt nog niet geleverd” , ” Uw privacy is in gevaar!” , “Zijn uw gegevens nog correct? “.   De afgelopen maanden hebben we al meerdere keren gewaarschuwd voor dergelijke berichten.  De grote meerderheid van de berichten was in het Nederlands opgesteld.

Het bericht dat ons het meest gemeld werd, is nog steeds de e-mail die van bpost afkomstig lijkt en die je aanmaant om verzendkosten te betalen. Het bericht is vals. Klik niet op de link en verwijder het.

Bron: Record aantal verdachte berichten naar verdacht@safeonweb.be